Agios Ioannis plaža Sitonija Nikiti, Sitonija

Plaža Agios Ioannis na Sitoniji

Agios Ioannis je prelepa peščana plaža sa laganim ulaskom u vodu, idealna i za penzionere i za malu decu. Nalazi se u blizini Nikitija, Lagomandre i Neos Marmarasa na Sitoniji. Do skora je na njoj postojao jedan kafe-bar sa sjajnom muzikom i ponudom pića, a naravno, tu su bile i ležaljke sa suncobranima. Parkinga je bilo na pretek, boja vode tirkizna i sve je bilo idilično.

Međutim kako to biva, ova prirodna lepota je zapala za oko i vlasnicima hotela, pa su rešili da na ovom mestu izgrade jedan ogroman kompleksić koji je zauzeo čitavu levu stranu plaže (kada se gleda ka moru), a ostalo je parčence sa desne strane koji je sada neuređen tj. bez kafića.
Ukoliko tek dolazite na Sitoniju i vozite se glavnom magistralom ka Neos Marmarasu, plaža Agios Ioannis će Vam definitivno privući pažnju i to pre svega bojom vode koja izgleda kao da je neko previše fotošopovao da bi izgledala što nestvarnije. Tu na magistrali nalazi se i mali vidikovac sa koga se pruža još bolji pogled na ovo čudo prirode.

Kako je u trenutku pisanja ovog teksta sve podložno promenama, moguće je da će se pravo stanje znati tek sa završetkom izgradnje hotelskog kompleksa. Tada će se i zasigurno znati kojim putem će moći da se stigne do plaže, gde će, i da li će biti parkinga, itd... U svakom slučaju, pre polaska na plažu Agios Ioannis proverite najaktualnije informacije.


Opise i slike smeštaja na Sitoniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: Trenutno nije poznata pristupačnost, treba proveriti

Ocena plaže: 80/100

Parking: Trenutno nije poznata pristupačnost, treba proveriti


Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Agios Ioannis plaža, Agios Ioannis plaža Sitonija, plaža Agios Ioannis, plaža Agios Ioannis Sitonija, Agios Ioannis plaža Sitonija slike, Agios Ioannis plaža Sitonija opis, Agios Ioannis plaža Sitonija utisci, Agios Ioannis plaža Sitonija iskustva, Agios Ioannis plaža Sitonija informacije, Agios Ioannis plaža Sitonija mapa, Agios Ioannis plaža Sitonija tekst, Agios Ioannis plaža Sitonija komentari