Asos plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Asos plaža na Kefaloniji

Asos plaža nalazi se u centru istoimenog sela i na obali je uglavnom šljunak. Voda je ovde izuzetno čista i plitka, pa je idealna za porodice sa decom. Tokom sezone postoji ponuda ležaljki i suncobrana, a naravno ima i delova gde se slobodno može postaviti svoj plažni mobilijar. Takođe, tu je i malo pristanište izgrađeno za čamce lokalnih ribara.
Mesto Asos se nalazi na zapadnoj obali severnog dela Kefalonije. Ovo idilično mestašce zbog šarenolikih kućica i raznobojnog cveća krasi jedan poseban šarm, a ovde ćete se uveriti šta zapravo znači ona čuvena fraza ''mesto sa razglednice''. Asos nije tipično grčko turističko letovalište, i u njemu nećete naći mnogo sadržaja. Tu je par taveni, prodavnice suvenira i mini market. Ali ovo je sasvim dovoljno za jedan opušten i lagan odmor, jer ovde se dolazi zbog mira, romantike i uživanja.
Nije baš jednostavno stići automobilom do Asosa i njegove plaže. Po isključenju sa glavnog puta koji vodi od Argostolija ka Fiskardu budite na oprezu jer vas čeka uzak, krivudav i strm put sa dosta krivina. Po ulasku u Asos, vozite ka prevlaci, koja je široka svega 50-ak metara, i na kraju te prevlake se nalazi veliki parking na kome možete ostaviti svoj automobil.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 60/100

Parking: Postoji veliki parking na kraju prevlake sa leve strane kod ulaska u Assos, odakle je potrebno prošetati 100 metara do plaže i centra mesta. Često na ovom parkingu može da bude velika gužva u špicu letnje sezone.


Tags: Assos plaža, Assos plaža Kefalonija, Assos plaža slike, Assos slike plaže, Assos plaža iskustva, Assos plaža utisci, Assos plaža opis, Assos plaža parking, Assos plaža kako stići, Assos plaža za decu, Assos plaža sa decom, Assos plaža deca, Assos plaža informacije, Plaža Asos, Asos plaža, Plaža Assos, Asos plaža Kefalonija, Asos plaža slike, Asos slike plaže, Asos plaža iskustva, Asos plaža utisci, Asos plaža opis, Asos plaža mapa, Asos plaža kako stići, Asos plaža informacije, Asos plaža parking