Skala mesto Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Skala letovalište na Kefaloniji

Skala je jedno od najlepših turističkih mesta na Kefaloniji, nalazi se nešto manje od 40 kilometara jugoistočno od Argostolija i broji svega 420 stanovnika. Ovo mestašce ponovno je izgrađeno nakon što je razorni zemljotres 1953. godine u potpunosti smrvio antičku Skalu. A da je ovde nekada postojalo drevno naselje podsećaju konzervirane ruševine koje možete obići.
Osnovne karakteristike letovališta Skala

  1. Najveće je turističko mesto jugoistočne Kefalonije
  2. Kafići, restorani, ali suvenirnice, prodavnice, turističke i rental agencije nalaze se u glavnoj ulici
  3. Skala poseduje veliki i lepo uređen park sa pogledom na more

Koliko god možda čudno zvučalo, ovo malo seoce najveće je turističko mesto jugoistočne Kefalonije i svakog leta ima priliku da ugosti veliki broj turista i putnika. Netaknuta prirodna okolina, fantastične uvale i kristalna voda prve su asocijacije, ali i je Skala postala zaista popularna tek kada je ponudila vrhunske sadržaje svojim gostima.
Šta videti u Skali

  1. Ostatke Rimske vile iz II veka pre nove ere

Raznovrsni kafići, restorani, ali suvenirnice, prodavnice, turističke i rental agencije nalaze se u glavnoj ulici, odmah iznad plaže a ljubiteljima istorije i kulture biće interesantni i ostaci Rimske vile iz II veka pre nove ere, gde možete videti veličanstvene primere rimskih mozaika i druge ornamentike.
Plaža letovališta Skala

Skala se ponosi i svojom predivnom plažom, koja se prostire dužinom čitave obale. Kako je samo mestašce izdignuto na litici iznad plaže, pogled na Jonsko more, pučinu i pesak sa kopna, ali i pogled na okomite litice i uvale sa mora računaju se u prave turističke atrakcije.

Sama plaža je odlično organizovana i ovde možete iznajmiti ležaljke, ručati ili popiti piće, a kako je tu i centar za vodene sportove, možete uživati u raznovrsnim atraktivnim sportovima, ali i odbojci ili fudbalu na pesku. Plaža je oivičena gustim zelenilom, i nagrađena prestižnom Plavom zastavicom i zaista pravo mesto kako za porodice sa decom koja još uvek ne znaju da plivaju, tako i za zaljubljenike u ronjenje i podvodni svet.

Opise i slike smeštaja u Skali možete pogledati OVDE.


Tags: Skala, Skala mesto, Skala mesto Kefalonija, Skala Kefalonija, Mesto Skala, Mesto Skala Kefalonija, Skala letovalište, Skala letovalište Kefalonija, Skala slike, Skala slike grada, Skala slike mesta, Skala slike letovališta, Skala utisci, Skala opis, Skala iskustva, Skala šta videti, Skala šta obići, Skala šta posetiti, Skala park, Skala informacije, Skala komentari, Skala prodavnice, Skala restorani, Skala kafići, Skala barovi