Skala plaža (Skala beach) Kefalonija Skala, Kefalonija

Skala beach plaža na Kefaloniji

Šta prvo pomislite kada čujete reč skala? Tako je, prvo pomislimo na Zastavu Skalu 101 55 (1994 – 2007). Šta bi se desilo kada bih Vam rekao da postoji plaža na Kefaloniji koja se zove Skala Beach? I ne samo to, pored plaže postoji i celo malo letovalište koje nosi istovetno ime. Svaki ozbiljan teoretičar zavere, poput mene, će odmah primetiti suptilnu vezu između Zastavine Skale i plaže Skala. Zato verujem da ova plaža ne nosi slučajno ovo ime.

Dakle kada Vas smore sve lepe, fensi plaže kojih na Kefaloniji ima o-ho-ho i uželite se domaćinske plaže, kao da ste recimo između Leptokarije i Platamona, obavezno posetite i plažu Skala. Ako ste ipak željni da vidite nešto novo i nesvakidašnje, nemojte gubiti vreme i dolaziti na ovu plažu već se zaputite ka plaži Kako Lagadi, do koje ima svega 5 kilometara.
Ne ulazeći u to ko je prvo dobio ime Skala, možemo reći da su primetne velike sličnosti između auta i plaže koji dele ovo kreativno ime. Naravno zapitaćete se kakva pobogu može da bude sličnost između plaže i auta. E pa može, i to velika. Naime i auto i plaža su namenjeni širokim narodnim masama. Nisu tu da budu fensi ili dopadljivi, nego funkcionalni. Tačnije da mogu da Vas prebace od tačke a do tačke b, odnosno da možete da osolite, znate već šta.
Osnovne karakteristike plaže Skala

  1. Mešavina peska i sitnog šljunka
  2. Mnogo kafića u kojima možete iznajmiti ležaljke i suncobran
  3. Nema gužve
  4. Lako se može pronaći parking
  5. Najduža plaža na Kefaloniji

Znači nema bespotrebne komocije, imate volan, motor, sedišta i točkove, tj. mešavinu peska i sitnog šljunka i plavu slanu vodu zvanu more. Šta vam više treba od toga. Jer sve preko je luksuz. Takođe zajednička osobina im je pouzdanost i jednostavnost, jer čak i kada se auto Skala pokvari, dok izlazite iz nje već znate u čemu je kvar. Tako je i sa plažom, uvek možete da računate da nema gužve, da ima slobodnog besplatnog parkinga i naravno mnoštvo slobodnih mesta na ležaljkama u plažnim barovima.
Automobil Skala je proizveden u neverovatnom broju primeraka (1.045.458). Tako i plaža Skala sa svojih 2,64 km dužine predstavlja najveću plažu na Kefaloniji, a verovatno i na celom Jonskom moru.Što se tiče estetike i izgleda, eto još jedne sličnosti. Ni auto ni plaža nisu neki „lepotani“ ali ljudi ih jednostavno vole takvi kakvi su. Dakle nakon svih ovih sličnosti možda bi nekakav red i običaj bio da plaža Skala, ponese nadimak auta i bude plaža Stojadin.


Opise i slike smeštaja u Skali na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 72/100

Parking: Besplatno/Lako ga je pronaći


Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Skala plaža, Skala plaža Kefalonija, Skala beach, Skala beach Kefalonija, Skala plaža slike, Skala plaža opis, Skala plaža utisci, Skala plaža iskustva, Skala plaža sa decom, Skala plaža deca, Skala plaža za decu, Skala plaža informacije, Skala plaža parking, Skala plaža mapa, Skala Kefalonija