Plaža Petani Kefalonija Kefalonija

Plaža Petani na Kefaloniji

Plaža Petani je više Instagram plaža, a dosta manje Facebook. Inače je mlađa sestra plaže Mirtos, što znači da kao blizak član porodice ima otprilike sličnu popularnost kao njena starija sestra. Nešto kao porodica Kardašijan. Dobar pedigre ove prelepe plaže na severo-zapadu Kefalonije ćete najviše osetiti po hroničnoj oskudaciji parkinga, ali ne i po peškir-gužvi, jer je Petani veoma prostrana tako da nema preteranog načičkavanja ljudi.
Dok se spuštate krivudavim putem, svi vaši saputnici će uživati u veličanstvenom pogledu i moljakaće Vas da stanete na svakih 15 metara da bi se uslikali. Savet je da ni ne pokušavate da uživate u pogledu već da čvrsto držite volan i vodite posebno računa na mala bela kola koja voze strendžeri koji bez ikakvih signalizacija parkiraju na sred puta, prave polukružno, iznenadno koče, skreću itd....
Kada doći i gde parkirati na plaži Petani

Kada stignete u podnožje do same plaže gde god vidite slobodno mesto vi stanite, jer ukoliko ne planrate da na ovu plažu dođete sabajle (do 10h) ili kad je fajront (posle 17h) računajte da ćete parkirati na magistrali (nekoliko stotina metara iznad plaže) ili će Vas ošišati na private parkingu.

Sama plaža se sastoji iz dva dela, malog koji je sa desne strane (bez ikakvog plažnog sadržaja) i velikog odnosno glavnog sa leve strane koji ima sve somange. Većina ljudi ide naravno na veći deo gde je malo sitniji šljunak i gde možete iznajmiti suncobran i ležaljke izvaliti se uz omiljeno piće i čitati kremiće.
Plaža je fenomenalna a boja vode ponekad dobije čak i onu Mirtos tirkiznu. Jedina briga Vam je ovde dakle parking pa ako planirate da se duže zadržavate a ne želite da teglite stvari kilometar ili plaćate preskup parking zapicajte ranije i uspećete da pronađete besplatan parking na koliko toliko prigodnom mestu.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 90/100

Parking: Besplatno ili Plaćen/Besplatan parking se može pronaći do 10 č/pre podne ili posle 17h.

-

Autor: NS


Tags: Plaža Petani, Plaža Petani kefalonija, Petani beach kefalonija, Petani plaza kefalonija, Plaža Petani parking, Plaža Petani iskustva, Plaža Petani slike, Plaža Petani opis, Plaža Petani utisci, Plaža Petani informacije, Plaža Petani sa decom, Plaža Petani za decu, Plaža Petani deca, Plaža Petani ležaljke