Mirtos plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Mirtos plaža na Kefaloniji

Neverovatan je podatak da po jednoj anketi 54% ispitanih posetilaca plaže Mirtos, odmah nakon povratka sa plaže smatraju da je ovo najlepša plaža na kojoj su ikada bili. Da li ćete i vi podeliti njihovo mišljenje?

Plaža Mirtos je proglašavana za najlepšu plažu u svetu, što joj zapravo niko i ne može osporiti. Ova plaža je zaista prelepa, ali kao što stara latinska izreka kaže: ''o ukusima ne treba raspravljati''. Mirtos je najbolje uporediti sa nekom prelepom haljinom koju ne možete nositi svaki dan, ali kada je obučete osećate se fenomenalno. Tako i ova prelepa plaža nije za svakodnevnu upotrebu, ali je morate posetiti barem dva puta.Prvi put ćete biti pod utiskom i poželećete da slikate sve što vidite, dok ćete drugi put zaista uživati u ovoj nestvarnoj lepoti. Neko ovde dođe samo da se islika i ide dalje, ali ja Vam iskreno preporučujem da ostanete na njoj ceo dan i uživate u brčkanju.U koje vreme doći na plažu MIrtos i gde parkirati

Do same plaže se veoma lako stiže dobrim putem i ukoliko dođete do 10 sati ujutru (ovo se odnosi na špic sezone) moći ćete da nađete besplatan parking odmah pokraj nje. Tako da roditelji gledajte da ne kasnite kako ne biste morali da parkirate auto na brdsko-planinskom putu i onda morali da pešačite i pešačite do plaže.

Ležaljke na Mirotsu

Na Mirtos plaži postoji jedan bar, gde se iznajmljivanje ležaljki i pića plaća zasebno, odnosno jedno ne uključuje drugo. Od sportova tu je paraglajding i ovo zadovoljstvo će Vas koštati oko 60 evra za jedan skok. Sam let se odvija iznad plaže i ostavlja neverovatan utisak.Mirtos je šljunkovita plaža sa krupnim belim oblucima, koji se takođe nalaze u vodi i kombinaciji sa suncem daju prelepu svetlo plavu boju. More je odmah duboko, tako da nije baš pogodna za malu dečicu da se igraju u plićaku. Na skroz levoj strani (kada se gleda ka moru) nalazi se mala pećina idealna za photo session, tako da ne propustite da se prošetate do nje.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 98/100

Parking: Besplatno/Lako ga je pronaći do 10 č/pre podne.

-

Autor: NS


Tags: Mirtos plaža, Mirtos plaža kefalonija, Mirtos plaža slike, Mirtos plaža opis, Mirtos plaža iskustva, Mirtos plaža parking, Mirtos plaža utisci, Mirtos plaža informacije, Myrtos beach, Myrtos beach kefalonija, plaža mirtos, plaža mirtos kefalonija, Da li je mirtos najlepša plaža na kefaloniji, mirtos najlepša plaža na svetu, U koje vreme doći na plažu MIrtos, da li je gužva na mirotsu