Plaža Antisamos na Kefaloniji Sami, Kefalonija

Iskusite plažu Antisamos na Kefaloniji, mesto gde je sniman čuveni holivudski film

Plaža Antisamos je šljunkovita plaža na Kefaloniji planetarno popularna i to pre svega zbog čuvenog holivudskog filma koji je snimljen upravo na njoj. Da li znate o kom filmu je reč?

Ukoliko ste oduševljeno gledali film Mandolina kapetana Korelija znajte da je nekoliko scena ovog kultnog ustvarenja upravo snimljeno na ovoj plaži. Naravno ima i onih koje je upravo ovaj film inspirisao da dođu na prelepu Kefaloniju. U tom slučaju će upravo ova plaža biti sam biser posete ovom jonskom ostrvu. Sve je čarobno u vezi sa ovom plažom, al krenimo redom.Šta videti u blizini plaže Antisamos

  1. Pećinu jezero Melisani

Neki red i običaj je da pre dolaska na plažu Antisamos posetite pećinu jezero Melisani. Nakon početne opčinjenosti ovom prirodnom lepotom, spremni ste za Antisamos. Ova plaža nalazi se u prelepom prirodnom okruženju sa borovom šumom sa svih strana. Do nje vodi jedan puteljak iz grada Samija i tu se završava.
Parking na plaži Antisamos

Pristup plaži i parking je jednostavan i besplatan, tako da nećete imati problema sa istim kada god dođete na Antisamos. Na ovom mestu su snimane scene iz nadaleko poznatog holivudskog filma, tako da ćete lako prepoznati čuvenu scenografiju.
Plaža je šljunkovita, ne preterano široka, niti previše plitka, niti duboka, a jedina zamerka može biti što ima mnogo barova sa ležaljkama, tako da ljubitelji peškira i suncobrana neće imati previše mesta za osamostaljivanje. Da ne kažemo da će biti u polu gužvi. Voda je prozirna, a ovde ni ljubitelji sportova na vodi neće ostati uskraćeni, pošto jedan gliser glisira non-stop.


Opise i slike smeštaja u Samiju na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 90/100

Parking: Lako ga je pronaći

-

Autor: NS


Tags: Plaža Antisamos, Plaža Antisamos kefalonija, antisamos plaža, Plaža Antisamos iskustva, Plaža Antisamos utisci, Plaža Antisamos slike, Plaža Antisamos informacije, plaža antisamos šta videti, plaža antisamos šta obići u blizini, plaza antisamos parking, kefalonija antisamos, antisamos kefalonija, Mandolina kapetana Korelija, Mandolina kapetana Korelija antisamos, Mandolina kapetana Korelija kefalonija, Mandolina kapetana Korelija gde je sniman film, antisamos parking, Antisamos