Paradiso plaža Neos Marmaras Neos Marmaras, Sitonija

Paradiso plaža Neos Marmaras na Sitoniji

Paradiso (ili Paradisos) je druga plaža Neos Marmarasa i nekako mu dođe kao mlađa sestra ili brat Gradske plaže Neos Marmarisa. Suštinski ove dve plaže su po sastavu iste osim što možda plaža Paradiso ima za nijansu više sitnog šljunka kod ulaza u more i to je to. Osnovne dve razlike su dužina, mada koliko mi je poznato to ne bi trebalo da bude problem i širina.
Osnovna 3 nedostatka plaže Paradiso

  1. Nema organizovanog parkinga
  2. Plaža je veoma uska
  3. Put ide odmah iznad nje

Ova plaža generalno ima tri nedostatka, tj. ono malo što sreću kvari. Mada kako na selu kažu: „Nije se ni svaka očešljana udala“. Pre svega nema organizovanog parkinga, a put koji ide odmah pokraj plaže je ustvari slepa ulica koja vodi do nekoliko smeštaja koji su u prvom redu plaže. Kako se niko nije odrekao malo prostora za parking, došlo se do toga da automobil možete ostaviti uz samu ivicu puta, naravno uz uslov da ne zatvorite nijedan prolaz.Druga dva nedostatka su povezana i ogledaju se u tome što je plaža veoma uska, a kako je iza nje odmah put, nema nikakve vegetacije. Tako da kada spojite usku plažu sa putem koji ide iznad nje (nekih pola metra što je treći nedostatak), dobijate jednu kombinaciju koja može da zasmeta ljudima koji vole širi prostor i prirodan ambijent.
Poslednja dva nedostatka možete lako otkloniti, tako što ćete otići na skroz levi deo plaže (kada se gleda ka moru) koji je dosta širi i pored koga ne prolazi direktno put. Takođe plaža nije prenatrpana, tako da je na njoj uvek optimalan broj ljudi.
Plaža Paradiso nije previše atraktivna za standarde Sitonije

Ova plaža nije previše atraktivna za standarde Sitonije, a pošto su sitonijski standardi veoma visoki to nikako ne znači da je ovo loša plaža. Ima sasvim dovoljno mesta i za ljubitelje ležaljki i kafića, kao i za one koji vole da bace peškir na pesak.


Opise i slike smeštaja u Neos Marmarasu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 75/100

Parking: Besplatan (ima ga na početku plaže ili duž plaže na putu)

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Paradiso plaža, Paradiso plaža Neos Marmaras, Paradiso plaža Sitonija, Paradiso plaža Halkidiki, Paradisos plaža, Paradisos plaža Neos Marmaras, Paradiso plaža Neos Marmaras slike, Paradiso plaža Neos Marmaras opis, Paradiso plaža Neos Marmaras iskustva, Paradiso plaža Neos Marmaras utisci, Paradiso plaža Neos Marmaras sa decom, Paradiso plaža Neos Marmaras deca, Paradiso plaža Neos Marmaras parking, Paradiso plaža Neos Marmaras informacije, Plaza paradiso, Plaza paradiso neos marmaras, Plaza paradiso neos marmaras slike