Makris Gialos plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Makris Gialos plaža na Kefaloniji

Makris Gialos plaža nalazi u blizini letovališta Lasi, i u okolini Argostolija, tačnije na oko 3 km južno od prestonice Kefalonije. Ovo je sasvim sigurno najpoznatija organizovana plaža na čitavoj Kefaloniji. Dakle, za one koji vole da imaju u ponudi dobar broj sadržaja na plaži, Makris Gialos je svakako odličan izbor.
Osnovne karakteristike plaže Makris Gialos

  1. Peščana plaža;
  2. Restoran, barovi, mogućnost rentiranja ležaljki i suncobrana;
  3. Postoji teren za odbojku na pesku;
  4. Postoji centar za vodene sportove;
  5. Često je na njoj gužva;
  6. Plitko more, idealno za manju decu;
  7. Parking je iznad plaže i uglavnom nije problem pronaći mesto;
  8. Do plaže saobraća i lokalni autobus.

Restoran, barovi, mogućnost rentiranja ležaljki i suncobrana, teren za odbojku na pesku, centar za vodene sportove samo su neke od pogodnosti koje se nude na ovoj veoma posećenoj plaži. Zbog ovakve ponude, ali i lepote same obale, pa i mora, ova plaža privalači veliki broj turista, te je na njoj neretko gužva.
Iako je dugačka oko 750 metara i prilično široka, u špicu sezone može se desiti da nema slobodnih ležaljki, pa se tada preporučuje dolazak na ovu plažu što ranije, kako bi se zauzelo neko lepo mesto i uživalo ceo dan na suncu, u kupanju i svim sadržajima koji su ovde na raspolaganju.
U zeleđu Makris Gialos plaže dominiraju visoki borovi i zelena vegetacija. Na samoj plaži ima i različitih formacija stena, a tu je i fini sitan pesak, bez kamenja. Sve to zajedno stvara jednu egzotičnu atmosferu i samo pojačava lepotu ovog predela.
Što se parkinga tiče, po odvajanju sa magistrale za Makris Gialos plažu, naići ćete na dva mesta gde možete ostaviti svoj automobil. Jedno je na početku, a drugo u samom zaleđu plaže, i oba ova mesta se nalaze među borovom šumom. Takođe, do ove plaže saobraća i lokalni autobus.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 80/100

Parking: Parking je iznad plaže i uglavnom nije problem pronaći mesto.

Tags: Makris Gialos plaža, Makris Gialos plaža Kefalonija, Makris Gialos Kefalonija, Makris Gialos beach, Makris Gialos beach Kefalonija, Plaža Makris Gialos, Plaža Makris Gialos Kefalonija, Makris Gialos slike, Makris Gialos utisci, Makris Gialos informacije, Makris Gialos iskustva, Makris Gialos opis, Makris Gialos parking, Makris Gialos za decu, Makris Gialos sa decom, Makris Gialos deca, Makris Gialos Lassi, Makris Gialos Lasi, Makris Gialos Argostoli, Makris Gialos kornjače