Kako Lagadi plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Kako Lagadi plaža na Kefaloniji

Ako ste spremni na malu avanturu koja vas čeka na putu do plaže Kako Lagadi, obavezno krenite, i biće višestruko nagrađeni. Ova neobična, divlja plaža je poput malog akva parka, a skivena je među liticama u južnom delu ostrva Kefalonija. Smeštena je na oko 4 km od letovališta Poros i 7 km od Skale.
Kako stići na plažu Kako Lagadi

Ovaj mali biser Kefalonije ipak nije za svakoga, jer da biste posetili ovu plažu morate prepešačiti strmu i pomalo opasnu brdsku stazu, koja nije preporučljiva za malu decu i starije osobe. Ali, kada pređete ovu prepreku čekaju vas slikovite stene za skakanje, pećine za istraživanje i naravno kristalno čista voda mora.
Plaža Kako Lagadi se sastoji iz tri dela

Kako Lagadi se sastoji iz tri dela. Prvi deo je klasična mala plažica dugačka svega 20-ak metara, koju karakteriše beličasti šljunak. To je ujedno i glavni deo plaže. Zatim levo od nje je još manja plažica koja je u potpunosti natkrivena stenom, idealna za, što bi mladi rekli, fotošuting.

Naposletku se nalazi najmanji i najinteresantniji deo plaže. Treći deo plaže je širok jedva 5 metara I na otvorenom je, ali ima stenu na koju se može lako popeti. Stena nije preterano visoka, te je mnogi posetioci plaže Kako Lagadi koriste kao skakaonicu.
Osnovne karakteristike plaže Kako Lagadi

  1. Veoma nepristupačna ukoliko do nje dolazite kopnom
  2. Šljunkovita plaža koja se sastoji iz 3 dela
  3. Uglavnom nema gužve
  4. Nema nikakvih sadržaja (u potpunosti divlja plaža)
  5. Spada u TOP 5 plaža na Kefaloniji
  6. Automobil možete ostaviti na proširenju pored puta, a iznad plaže

Na ovoj prelepoj plaži uglavnom nema gužve, ali nema ni sadržaja, zato ponesite sa sobom sve što vam treba, ako planirate da ovde provete duže vreme. Međutim imajte na umu, čak I kada 20tak ljudi poseti ovu plažu ona postaje krcata. Najbližu tavernu naći ćete u mestu Limenia, oko 1 km severno od ove plaže.
Što se parkinga tiče, automobil možete ostaviti na proširenju pored puta, i tu ćete se već susresti sa fenomenalnom pogledom na plažu, stene, okolnu vegetaciju i naravno beskrajno plavetnilo Jonskog mora. Zato, ako ste u poseti ovom delu ostrva Kefalonija, i želite da vidite jedan njen skriveni biser, ne oklevajte - Kako Lagadi vas čeka u svom punom sjaju i lepoti.


Opise i slike smeštaja u Skali na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 0/100

Ocena plaže: 89/100

Parking: Automobil možete ostaviti na proširenju pored puta, a iznad plaže.

Autor: www.letougrckoj.com


Tags: Kako Lagadi, Kako Lagadi Beach, Kako Lagadi plaža, Kako Lagadi plaža Kefalonija, Kako Lagadi Kefalonija, Kako stići na plažu Kako Lagadi, Kako Lagadi kako stići, Kako Lagadi slike, Kako Lagadi opis, Kako Lagadi slike plaže, Kako Lagadi utisci, Kako Lagadi iskustva, Kako Lagadi za decu, Kako Lagadi sa decom, Kako Lagadi deca, Kako Lagadi parking, Kako Lagadi tekst, Kako Lagadi informacije