Agia Kiriaki plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Agia Kiriaki plaža na Kefaloniji

Agia Kiriaki plaža nalazi se na 25 km severno od prestonice Kefalonije - Argostolija, odnosno u blizini slikovitog sela Agkonas (2 km). Ovde goste čeka kristalno čisto more, dugačka šljnkovito-peskovita plaža i osnovni sadržaji na samoj plaži za bezbrižan boravak.

Tu su beach barovi koji nude ležaljke i suncobrane, tuševe, kabine za presvlačenje i toalet, a ovde postoji mogućnosti i bavljena sportovima na vodi, što zaokružuje veoma pristojnu ponudu na ovoj idiličnoj plaži, na kojoj nikada nema gužvi.
Osnovne karakteristike plaže Agia Kiriaki

  1. Šljunkovito-peščana plaža.
  2. Skoro nikada nije gužva.
  3. Ima sasvim dovoljno parking mesta.
  4. Postoje beach barovi koji nude ležaljke i suncobrane, tuševe, kabine za presvlačenje i toalet.
  5. Tu su tereni za odbojku na pesku.
  6. Pri ulasku u more na pojedinima mestima ima klizavog, ali i oštrog kamenja.

Posetioci ove plaže se slažu da je ovo mesto idealno za miran i opušten dan proveden kraj tirkiznog mora. Mesto je za uživanje, relaksaciju, daleko od buke koja se može čuti na nekim prenatrpanim plažama. Uz sve to, pogled na okolne planine pojačava utisak lepote i gracioznosti koju ova plaža zaista poseduje.
Jedna mala napomena tiče se ulaska u samo more. Naime, na pojedinima mestima ima klizavog, ali i oštrog kamenja, pa treba biti posebno oprezan pri ulasku i izlasku iz vode, a naročito kada su nešto veći talasi. Preporučuje se i udobna obuća za more.
U blizini plaže Agia Kiriaki se nalazi mala plaža Vouti

Uz Agia Kiriaki plažu postoji i parking, poprilično veliki, pa je i to plus za ovu plažu. Takođe, uz plažu Agia Kiriaki, tačnije zapadno od nje nalazi se mala plaža Vouti i topla je preporuka da odete do nje, ako volite izolovane plaže bez sadržaja, prekrivene peskom i belim sitnim šljunkom. Vouti plaža je takođe jedno od najlepših mesta za ronjenje na Kefaloniji.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 81/100

Parking: Postoji dovoljan broj parking mesta, ali će se možda u špicu sezone desiti da morate da parkirate auto pokraj puta koji ide uz plažu.

Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Agia Kiriaki, Agia Kiriaki plaža, Agia Kiriaki plaža Kefalonija, Agia Kiriaki Kefalonija, Agia Kiriaki opis, Agia Kiriaki slike, Agia Kiriaki slike plaže, Agia Kiriaki iskustva, Plaža Agia Kiriaki, Agia Kiriaki utisci, Agia Kiriaki informacije, Agia Kiriaki tekst, Agia Kiriaki parking, Agia Kiriaki za decu, Agia Kiriaki sa decom, Agia Kiriaki deca, Agia Kiriaki mapa, Agia Kiriaki gde je, Agia Kiriaki kako stići, Agia Kiriaki beach