Zavalata plaža Kefalonija Fiskardo, Ostrvo Kefalonija

Zavalata plaža na ostrvu Kefalonija

Zavalata plaža je ušuškana u blizini istorijskog rimskog groblja, u južnom delu mesta Fiskardo, na Kefaloniji. Ova plaza odiše mirom i spokojem i idealno je mesto za dan proveden kraj mora, bez gužvi i prenatrpanih sadržaja. Ovde vas čeka samo jedan bar za osveženje, i nema drugih sadržaja poput ležaljki i suncobrana, vodenih sportova i drugih aktivnosti.
Osnovne karakteristike plaže Zavalata

  1. Šljunkovita plaža;
  2. Veoma mala plaža bez gužve;
  3. Gradska plaža Fiskarda;
  4. Nema sadržaja poput ležaljki i suncobrana, vodenih sportova i drugih aktivnosti;
  5. Preporuka je da se ovde nose sandale za vodu, jer kamenje zna da bude oštro.

Relaksacija i uživanje u suncu i moru je glavni razlog zašto turisti posećuju Zavalata plažu, a za sve preko toga, moraćete sami da se pobrinete. Takođe, preporuka je da se ovde nose sandale za vodu, jer kamenje zna da bude oštro i neugodno za bose noge.
Zavalata je jedna od plaža letovališta Fiskardo

Zavalata plaža je locirana nedaleko od luke Fiskardo, pa ako odsedate u ovom mestu preporuka je da na plažu dođete pešice. Savršeno je mesto za rano jutarnje kupanje u besprekorno čistoj, ali i pomalo prohladnoj vodi Jonskog mora. Masline u zaleđu plaže pružaju idealnu hladovinu, i to je mesto kao stvoreno za dnevni piknik. Još jedna od prednosti ove plaže je ta što ćete sa obale moći da uživate u fenomenalnom pogledu na susednu Itaku. Plaža nema svoj parking, ali se parking mesta mogu naći u samom Fiskardu.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 69/100

Parking: Parking možete pronaći u samom Fiskardu.


Tags: Zavalata, Zavalata plaža, Zavalata plaža Kefalonija, Zavalata beach, Zavalata beach Kefalonija, Zavalata Kefalonija, Plaža Zavalata, Zavalata Fiskardo, Zavalata slike plaže, Zavalata slike, Zavalata plaža slike, Zavalata utisci, Zavalata iskustva, Zavalata parking, Zavalata mapa, Zavalata informacije, Zavalata opis, Zavalata tekst