Vouti plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Vouti plaža na Kefaloniji

Vouti plaža je pravi dragulj severoistočne obale Kefalonije. Nalazi se u blizini letovališta Zola, na mestu koje spaja Paliki sa ostalim delom Kefalonije. Put do ove plaže nije asfaltiran, već je zemljani, krivudav i uzak, pa možete imati probleme u mimoilaženju sa drugim vozilima. Iznad plaže postoji mali parking, gde u sezoni možete imati mali problem u pronalasku slobodnog mesta.
Osnovne karakteristike plaže Vouti

  1. Sastoji iz dva dela, većeg i manjeg;
  2. Šljunkovita plaža sa velikim kamenjem u moru i bogatim podvodnim svetom;
  3. Postoji mala kantina;
  4. Postoji ne tako veliki parking;
  5. Na plažu Vouti moguće je doći automobilom, malim zemljanim putem;
  6. Preporučuje nošenje zaštitne gumene obuće.

Plaža se sastoji iz dva dela, većeg i manjeg. Nakon što parkirate automobil možete birati na koju ćete stranu. Levo se ide ka manjoj, a desno ka većoj plaži. Veći deo je sa ležaljkama i kafićem, dok je manji deo nešto izolovaniji, slabije posećen i na njemu su obično kamperi. Ujedno to je idealno mesto ukoliko želite da se osamite. Takođe na manjem delu plaže šljunak je nešto veći, kao i kamenje u vodi.
Na većoj plaži mogu se tokom sezone rentirati ležaljke i suncobrani, a tu je i mala kantina, kao i parking. Ipak, glavna karakteristika ove plaže je njen fini pesak koji u paru sa belim šljunkom jako godi svakom oku posmatrača.
Kada tome dodate besprekorno čisto more u nekoliko nijansi plave boje, kao i mogućnost da ronjenjem na dah upoznate zanimljiv podvodni svet ove obale. Ipak treba imati na umu da se u moru uglavnom nalazi krupnije kamenje, te se preporučuje nošenje zaštitne gumene obuće.
Verujemo da se nećete pokajati što ste najmanje jedan dan odmara na Kefaloniji odlučili da provedete baš na Vouti plaži.

Na plaži Voulti je pisao čuveni srpski pisac Momo Kapor

Za kraj evo jedne male poslastice. Na plaži Vouti je pisao čuveni srpski pisac Momo Kapor. Inače, kafanica u zaleđu nije zaboravila ovog velikog pisca, pa mu je tu posvećen jedan sto, a ovde je i zastava koju im je on lično poklonio.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 74/100

Parking: Postoji mali parking sa ograničenim brojem mesta.


Tags: Vouti, Vouti plaža, Vouti plaža Kefalonija, Vouti Kefalonija, Vouti beach, Vouti beach Kefalonija, Vouti slike plaže, Vouti plaža slike, Vouti plaža iskustva, Vouti plaža utisci, Vouti plaža kako stići, Vouti plaža mapa, Vouti kako stići, Vouti plaža opis, Vouti plaža tekst, Vouti plaža informacije