Plaža Antisamos Sami, Kefalonija

Plaža Antisamos, Kefalonija

Ukoliko ste oduševljeno gledali film Mandolina kapetana Korelija i on Vas inspirisao da dođete na prelepu Kefaloniju, onda će ova plaža biti sam biser Vaše posete ovom jonskom ostrvu. Sve je čarobno u vezi sa ovom plažom, al krenimo redom.Neki red i običaj je da pre dolaska na plažu Antisamos posetite pećinu jezero Melissani. Nakon početne opčinjenosti ovom prirodnom lepotom, spremni ste za Antisamos. Ova plaža nalazi se u prelepom prirodnom okruženju sa borovom šumom sa svih strana. Do nje vodi jedan puteljak iz grada Samija i tu se završava.
Pristup plaži i parking je jednostavan i besplatan, tako da nećete imati problema sa istim kada god dođete na Antisamos. Na ovom mestu su snimane scene iz nadaleko poznatog holivudskog filma, tako da ćete lako prepoznati čuvenu scenografiju.
Plaža je šljunkovita, ne preterano široka, niti previše plitka, niti duboka, a jedina zamerka može biti što ima mnogo barova sa ležaljkama, tako da ljubitelji peškira i suncobrana neće imati previše mesta za osamostaljivanje. Da ne kažemo da će biti u polu gužvi. Voda je prozirna, a ovde ni ljubitelji sportova na vodi neće ostati uskraćeni, pošto jedan gliser glisira non-stop.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 90/100

Parking: Besplatno/Lako ga je pronaći

-

Autor: NS


Tags: Plaža gde je sniman film Mandolina Kapetana Korelija, Najlepša plaža na kefaloniji, Najlepše plaže na severu Kefalonije, Plaža Antisamos, kefalonija, plaža, antisamos, grčka, ostrva, ostrvo