Skotina Beach mesto Olimpska regija Skotina Beach, Olimpska regija

Naša iskustva u letovalištu Skotina Beach

Skotina Beach je malo, ali veoma popularno turističko letovalište nalazi se podno mitske planine Olimp, na obali Egejskog mora, 4km južno od Leptokarije. U Skotini ima od svega po malo i za svačiji ukus. Tu je plaža sa pozlaćenim peskom savršena za odmor i opuštanje pod suncem, ali i grandiozni Olimp, drevna planina 12 bogova. Najviši vrh Mitika (2,917 metara) održava i danas magiju i lepotu ovog mesta u bilo kom delu sezone, jednako i leti i zimi.

Klima u mestu Skotina je uglavnom mediteranska, sa dosta vlage (oko 60%) pored mora, i nešto suvlja u višim planinskim predelima. Skotina ima veliki broj sunčanih dana tokom godine, a temperature su najviše u julu, kada idu i preko 40 stepeni celzijusa.
Plaža Skotina - Najlepša plaža olimpske regije

Plaža Skotina važi za jednu od najlepših u čitavom regionu Pireia, a karakteriše je čisto prozirno more. Na ulazu u vodu ima sitnog kamenčića, a potom i malo krupnijeg, što će biti veoma interesnatno za one koji vole da rone. Inače, ova plaža je nagrađena Plavom zastavicom za čistoću i sadržaje od strane grčke turističke organizacije. Ima spasioce, mrežu za odbojku, dva tuša, a predveče je većim delom u hladu, jer sunce zalazi brzo iza Olimpa.

Takođe, ovde na plaži postoji i nekoliko barova i taverni sa tradicionalnom grčkom kuhinjom i morskim specijalitetima koje svakako treba da probate.
Prodavnice u Skotina Beach-u

Osnovnim namirnicama možete se snabdeti u lokalnom marketu, a ukoliko želite kupovinu na veliko ili da jeftinije prođete, tu je hipermarket "Lidl" u Leptokariji.


Šta treba posetiti u blizini Skotina Beach-a

 1. Dvorac Platamon
 2. Planinu Olimp
 3. Tradicionalno selo Palios Panteleimonas
 4. Stari manastir Svetog Dionisija
 5. Novi manastir svetog Dionisija

U blizini Skotine nalaze se i zanimljivi istorijski lokaliteti kao što su crkva Svetog Atanasija (iz 14. veka), kao i jedinstven hram od drveta i Crkva Uspenja (podignuta 1862.godine), smešteni na seoskom trgu u mestašću Ano Skotina. Pristup ovoj oblasti je veoma lak preko nacionalnog grčkog autoputa. Za samo jedan sat vožnje stiže se od Soluna, 20 minuta od mesta Katerini i 40 minuta od Larise.


Plaže u blizini Skotina Beach-a

 1. Gradska plaža Leptokarija
 2. Castle beach Platamonas
 3. Gradska plaža letovališta Platamon
 4. Plaža Panteleimonas
 5. Plaža Nei Pori
 6. Nudistička plaža u Nei Poriju
 7. Gradska plaža Nea Mesangala
 8. Plaža letovališta Plaka
 9. Gritsa Beach


Opise i slike smeštaja u Skotina Beach-u možete pogledati OVDE.


Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Skotina Beach iskustva, Prodavnice u Skotina Beach-u, Šta treba posetiti u blizini Skotina Beach-a, Plaža Skotina, Plaža Skotina beach, Skotina beach, skotina kamp, skotina leptokarija, planina Olimp, olimpska regija, olimpijska regija, letovalište skotina beach, slike skotina beach, skotina beach slike, Plaže u blizini Skotina Beach-a, Skotina Beach plaze u blizini, Skotina Beach plaže, Skotina Beach šta obići, Skotina Beach šta videti, Skotina Beach šta posetiti, Skotina Beach mesto