Platis Gialos plaža Kefalonija Lasi, Kefalonija

Platis Gialos plaža na Kefaloniji

Platis Gialos plaža je praktično nastavak plaže Makris Gialos, odnosno smeštena je južno od ove zasigurno najpoznatije organizovane plaže na čitavoj Kefaloniji. Između ovih plaža su stene preko kojih vodi staza, pa brzo i lako možete prelaziti sa jedne plaže na drugu. Isto je naravno moguće učiniti i preplivavanjem mesta koje ih razdvaja.
Osnovne karakteristike plaže Platis Gialos

  1. Peščana plaža, dugačka 200 metara;
  2. Postoji bar, kabine za presvlačanje, tuševi, toaleti, a tu je i veliki teren za odbojku na pesku;
  3. U jednom delu su u ponudi ležaljke i suncobrani, a drugi deo je slobodan;
  4. Plaža Platis Gialos je idealna za malu decu;
  5. Veoma mali broj parking mesta;
  6. Postoje čak i mesta sa prirodnim hladom.

Platis Gialos plaža je dugačka oko 200 metara, i na njoj ima sadržaja kao što su bar, kabine za presvlačanje, tuševi, toaleti, a tu je i veliki teren za odbojku na pesku. Takođe, u jednom delu su u ponudi ležaljke i suncobrani, a drugi deo je slobodan i tu posetioci mogu postaviti svoj plažni mobilijar.
Bujno zelenilo i gusta vegetacija okružuju ovu plažu, na obali je fini pesak, a voda mora je čista i prozirna. Zbog svega što nudi, Platis Gialos plaža je široko popularna, a naročito to važi za roditelje sa decom, kao i neplivače ili plivače početnike, jer je prilično bezbedna, a voda mora mirna.
Pristup plaži Platis Gialos je lak i jednostavan. Do mesta Lassi ima manje od 1 km, a i Argostoli je blizu, pošto je udaljen svega 3,5 km. Lokacija i prirodne karakteristike ove plaže daju joj na popularnosti kod turista, koji je rado posećuju, naročito u većem broju tokom špica sezone. Zato ovde, u julu i avgustu očekujte i nešto veće gužve. Parking prostor plaže Platis Gialos nalazi se u zaleđu ove plaže i broj mesta je veoma ograničen, tako da Vam je potrebna velika sreća da pronađete parking u špicu sezone na ovoj plaži.


Opise i slike smeštaja u Lasiju možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 86/100

Parking: Parking se nalazi u zaleđu ove plaže i broj mesta je veoma ograničen.


Tags: Platis Gialos, Platis Gialos plaža, Platis Gialos plaža Kefalonija, Platis Gialos Kefalonija, Platis Gialos slike, Platis Gialos slike plaže, Platis Gialos utisci, Platis Gialos iskustva, Platis Gialos opis, Platis Gialos tekst, Platis Gialos Beach, Platis Gialos sa decom, Platis Gialos za decu, Platis Gialos deca, Platis Gialos za porodice