Pessada plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Pessada plaža na Kefaloniji

Pessada plaža se nalazi 10-ak kilometara južno od prestonice Kefalonije, Argostolija. Ova nekomercijalna i neorganizovana plaža dobija veliki broj pozitivnih komentara od strane gostiju koji je prvi put posete, i to, uz želju da joj se što pre vrate. Utisci koje većina turista nosi odavde je idilično okruženje, zelenkasto-plavičasto i besprekorno čisto more, kao i osećaj da se nalaze na nekom karipskom ostrvu. Ovo je za mnoge mali raj na Kefaloniji.
Osnovne karakteristike plaže Pessada

  1. Šljunkovito-peščana plaža;
  2. Nije toliko atraktivna plaža, a većina posetioca su domoroci;
  3. Na plaži ne postoji nikakav sadržaj tipa restorana, barova terena za sport itd...
  4. Do plaže postoji prilično solidno stepenište koje neće zadati skoro nikakve probleme čak ni roditeljima sa decom;
  5. Postoji određeni broj parking mesta iznad same plaže.

Ukoliko ste ljubitelj velikih i širokih plaža, sa sitnim peskom, lako dostupne kolima i sa velikim brojem barova i ostalog plažnog mobilijara i sa obaveznim sportovima na vodi ova plaža definitivno nije za vas. Parking za ovu plažu nalazi se na ulici koja je udaljena 20 metara nadmorske visine od nje i skoro tokom celog dana ga možete pronaći. To dalje implicira da na plaži nije prevelika gužva iako ima svega oko cirka 40 mesta za peškire.
Do plaže postoji prilično solidno stepenište koje neće zadati skoro nikakve probleme čak ni roditeljima sa decom, koji će u jednoj ruci nositi torbe sa svim mogućim kremicama, peškirima, preko ramena suncobran a oko vrata termo torbu sa svim sokićima i vodicama. Usput će moći ljubazno da govori jasas svaki put kad se mimoiđe sa starijom gospođom ili gospodine jer većina posetilaca ove plaže su domoroci, mada ima i onih zalutalih koji to nisu.

Na samoj plaži nema nikakvog bara, tako da ćete morati da se zadovoljite postavljanjem peškira na šljunkovito-peskovito-stenovitoj plaži. Ulazak u vodu je taman kakav treba niti previše plitak (da morate da pešatite 300 metara do dubine), niti previše dubok. U vodi je sitan šljunak za koji Vam neće biti potrebne šunjalice na kojima insistiraju strani turisti.
Pessada plaža poseduje dva dela - Vrisi i Ammos

Pessada plaža je podeljena na dva dela. Prvi deo je kod luke, i nosi naziv Vrisi, a drugi, po mnogima lepši deo ove plaže se zove Ammos, i ovaj deo okružuju niske litice i stene. Na obali je pesak, a more je toplo, plitko i mirno. Takođe, oba dela nemaju nikakve sadržaje, pa sve neophodno za dan proveden kraj mora, treba poneti sa sobom.
Pessada plaža ima i malu luku odakle tokom leta idu trajekti za Zakintos. Što se parkinga tiče, postoji određeni broj parking mesta iznad same plaže, a nakon toga posetioci se stepenicama spuštaju prvo do dela koji se zove Vrisi, a preko stena, stazicom dolazi se i do drugog, lepšeg dela, po imenu Ammos.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 80/100

Ocena plaže: 72/100

Parking: Nalazi se iznad plaže, relativno ga je lako pronaći, al svakako morate ispešačiti bar 300 metara.


Tags: Pessada, Pessada plaža, Pessada plaža Kefalonija, Pessada Kefalonija, Pessada beach, Pessada beach Kefalonija, Pessada slike, Pessada slike plaže, Pessada plaža slike, Pessada utisci, Pessada iskustva, Pessada opis, Pessada informacije, Pessada tekst, Pessada parking, Pessada sa decom, Pessada za decu, Pessada deca, Pessada mapa, Pessada gde se nalazi, karakteristike plaže Pessada, Pessada karakteristike