Nei Pori plaža Olimpska regija Nei Pori, Olimpska regija

Plaža Nei Pori u Olimpskoj regiji

Kada bi Novi Beograd izlazio na more, njegova plaža bi po mom skromnom mišljenju izgledala upravo kao plaža letovališta Nei Pori. Sve je ravno, široko, dugačko, daleko i reklo bi se da ovo mesto uopšte nema problema sa manjkom slobodnog prostora, čak naprotiv. Prilog ovoj tvrdnji je da je samo plaža široka 60 metara, a dugačka skoro 3 km, pa vi vidite koliko tu peska ima.
Nei Pori ili Mali Miami Beach

Osim dosta peska, na ovoj plaži postoji i veliki broj kafića koji Vam nude ležaljke i osvežavajuće napitke i poneki lagani obrok, naravno tu su tuševi, spasioci, kao i bogata ponuda sportova na vodi. Ovaj mali Miami Beach ili ti Majami Bič ima svega što treba da ima ozbiljna plaža, pa čak i deo za nudiste. Deo za nudiste se nalazi skroz desno od glavne plaže, dosta je izolovan jer mu se sa leđa nalazi mini jezerce celom dužinom.
Parking na plaži Nei Pori

Ako vas ravnica ubija, jednim blagim pogledom ka levo na obronke planine Olimp trebalo di da reši stvar. Ako se pitate da li ovde ima dovoljno parkinga, za to uopšte ne trebate da brinete, jer ako ga ovde nema a gde će ga biti? Duž čitave plaže prostire se šetalište, pa kad Vam dosadi brčkanje možete da se bacite u štrapacirung. Ukoliko niste ljubitelj prevelikog tabananja tu je i mali turistički vozić koji će Vam pomoći da odmorite nogice i olakšati Vas za koji evrić.
Na Nei Pori plaži postoji mnoštvo sportskih sadržaja

Ljubitelji odbojke na pesku (ako takvi uopšete postoje) neće biti zadovoljni ovom plažom, biće oduševljeni i srećni ko prase u liftu je ovde ima mali milion terena za odbojku. Skupljači svetlucavog kamenja i ljubitelji plićačkog ronjenja će ostati kratkih rukava (ako se tako može reći) jer je i u vodi koja je relativno plitka, pogađate pesak. Dakle nećete moći da pobegnete od njega.
Za prodavce na plaži su svuda teški uslovi rada, ali na ovoj plaži to doseže viši nivo, jer dok nose brdo „markiranih“ naočara, perlica, haljina, šešira, satova, nakita idu po 3 km u jednom pravcu tamo vamo po najvećem suncu, po pesku koji peče, koji bukvalno isijava toplotu. Za to treba imati onu stvar, zato im i odajem počast pa makar i u ovom poslednjem pasusu. Svaka im čast!


Opise i slike smeštaja u Nei Poriju možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 66/100

Parking: Besplatno/Lako ga je pronaći

Autor: www.letougrckoj.com


Tags: Plaža Nei Pori, nei pori plaza, Nei Pori plaza slike, Nei Pori plaza iskustva, Nei Pori plaza opis, Nei Pori plaza utisci, Nei Pori plaza odbojka na pesku, Nei Pori plaza informacije, plaza nei pori slike, plaza nei pori iskustva, plaza nei pori opis, plaza nei pori utisci, Nei Pori plaza za decu, Nei Pori plaza deca, Nei pori plaža parking