Las Bandidas plaža Sitonija Stiladari, Sitonija

Plaža Las Bandidas na Sitoniji

Da li znate koliko košta iznajmljivanje lokala u Neos Marmarasu? Koliko košta da se zaposli doktor, otvori ordinacija? Recimo da nije baš jeftino. Sigurno se sada pitate kakve veze ima lokal, doktor i doktorska ordinacija sa plažom Las Bandidas. E, pa postoji tajna veza, možda ne toliko vidljiva i očigledna na prvi pogled, ali polako, sve će doći na svoje mesto.

Dakle, vratimo se sada na plažu Las Bandidas i zaboravite sve o čemu je pisano u prethodnom pasusu. Las Bandidas je lepa peščana plaža dužine oko 300 metara, na kojoj se nalazi jedan plažni bar sa ležaljkama i suncobranima, i to negde na centralnoj poziciji plaže, a tu je i teren za odbojku na pesku. Do nje vodi asfaltni put, koji ide od glavne magistrale, koja je od plaže udaljena oko 3,5 km. Parkinga ima sasvim dovoljno, a zbog svoje udaljenosti od glavnog puta, na samoj plaži, pa i vikendom u sezoni, nikada nije gužva.
Glavni nedostatak plaže Las Bandidas su stene u moru

Znam sada ćete reći, kakve pobogu imaju veze prvi i drugi pasus. Ovo je sasvim normalna, prostrana i lepa peščana plaža. I naravno, bićete apsolutno u pravu. Ovo je zaista prostrana i lepa peščana plaža na kojoj nikada nije gužva i gde ćete moći da se osamite, pročitate omiljen roman, ali…. Las Bandidas je i plaža gde možete da udarite nogom u stenu, rasečete se na oštru ivicu ili se okliznuti na glatku, ali široku stenu u plićaku prilikom ulaska. Naravno ukoliko niste u šunjalicama, svakim korakom ka pučini rizikujete da zgazite na morskog ježa, a verujte da ih ima dosta.
Dakle, sada je stvar mnogo jasnija, iako je spolja sve superiška (sitan pesak, borovi i mir) - u vodi vlada totalni karambol. Stena ima bukvalno na sve strane, tako da se može naleteti na niz stena i na 200 metara od obale koje će Vam blokirati dalji prolaz ka dubini. Ukoliko niste opremljeni šunjalicama najbolje je da se držite površine mora. Najlakši pristup moru je tamo gde se nalazi plažni bar, tako da su tu uglavnom skoncentrisani svi kupači ove plaže.
U plićaku se nalazi velika, široka stena (slično kao i na plaži Azapiko tj. Stiladario) koja blokira plićak, tako da deci ova plaža neće biti interesantna i primamljiva. U suštini ovo je idealno mesto ukoliko ne želite puno da se banjate, već na obali da pijuckate omiljeno piće i čitate neku interesantnu knjigu, bez puno buke i uz zvuke talasa. A ako ste od onih što ne izlaze iz vode, ovo je mesto na kome se lako možete upoznati sa delatnikom iz prvog pasusa ovog teksta.


Opise i slike smeštaja na Sitoniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 30/100

Ocena plaže: 45/100

Parking: Ima ga dovoljno

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Plaža Las Bandidas, Las Bandidas plaža, Las Bandidas plaža Sitonija, Las Bandidas plaža Halkidiki, las bandidas beach bar halkidiki, Las Bandidas Sitonija, Las Bandidas Halkidiki, Las Bandidas Sithonia, Las Bandidas plaža stene, Las Bandidas plaža utisci, Las Bandidas plaža slike, Las Bandidas plaža opis, Las Bandidas plaža tekst, Las Bandidas plaža iskustva, Las Bandidas plaža informacije, Las Bandidas plaža komentari, Las Bandidas plaža sa decom, Las Bandidas plaža deca, Las Bandidas plaža za decu