Koviou Beach na Sitoniji Nikiti, Sitonija

Koviou Beach ili Kovi plaža na Sitoniji

Kao što se ni Panteliji ne dolazi slučajno na grob tako se ni na plažu Koviou nikako ne može doći neplanirano. Ukoliko ste tip koji iz automobila voli da šacuje lepe plaže, ovu nikada ne biste pronašli, a ukoliko volite da pratite horizontalnu i vertikalnu putnu signalizaciju ni tu se puno ne biste usrećili, jer istini za volju iako znak postoji za plažu, neće Vam biti jasno ni gde treba da se ide ka njoj, a ni gde je parking, a kamoli gde se ista nalazi.

Kako se vozite glavnim magistralnim pravcem, kako je svojevremeno govorio gospodin Alvirović, iz Nikitija ka Neos Marmarasu na Halkidikiju, nakon jednog putnog roler-kostera (put bukvalno izgleda kao tobogan) gde se sa desne strane nalazi plaža Agios Ioannis, nakon što prođete kućicu sa prelepim vidikovcem sa desne strane, usporite i na narednoj malo oštrijoj levoj krivini parkirajte se slobodno sa desne strane na malom proširenju i stigli ste (naravno ukoliko ste imali sreće da pronađete slobodno parking mesto)!
Parking na Koviou Beach (Kovi plaži)

Dakle kako je PARKING NEOBELEŽEN I MAGISTRALNOG TIPA NA SAMOJ KRIVINI pretpostavićete da za njim vlada velika oskudacija koja se može rešiti tipičnim ustajanjem u 6 časova, doručkom u 7 časova i pokretom u 8 časova. Naravno, ovo se odnosi na špic sezone.

Kada obezbedite vozilo i uprtite plažni molilijar na sebe, odnosno na dečka/muža/komšiju/ pružiće Vam se lep prizor kao ovom malom ušuškanom PEŠČANOM biserčiću od plaže, ne dužem od 235,19 metara po Guglu i tada će Vam sve biti jasno. Biće Vam jasno da je onaj dobri čovek koji je projektovao parking na magistrali, tačno napravio onoliko mesta, da u zbiru sa ljudima iz okolinih kuća i jednog hotela, ne bude prevelika gužva na plaži i da mogu racionalno da iskoriste onaj BAR NA PLAŽI SA LEŽALJKAMA koji postoji tu samo tokom sezone.
Da li je Koviou Beach plaža za decu?

UKOLIKO DOLAZITE S DECOM treba znati da je jedini mali problem taj silazak sa parkinga do plaže, pošto ne postoji stepenište nego neka srednje strima staza, koja ne bi trebalo da predstavlja problem za dečicu od 3 godina pa na više, mada može predstavljati problem plažnom šerpasu koji će nositi stvari, pa se preporučuje da iz više tura donestete: kolica, kofice, lopatice, mali bazenčić, frižider za plažu, torbu sa peškirima, torbu sa kremama, torbu sa keksovima i naravno, nikako ne treba zaboraviti kesu iz Džamba i onog flamingosa što ionako bezveze vucarate gde stignete, a nikada se ne koristi.
Kao što je ranije pomenuto, na plaži je prelep zlatasti pesak, ne onaj dosadni što se lepi i ulazi na razna mesta, nego onaj k'o sa Instagrama, a boja vode takva da ne morate da stavljate nikakve filtere, dok na drugoj strani borovina daje zeleni kontrast. Dubina se postepeno normalno povećava, ptice cvrkuću i borove iglice mirišu. Ma nema ništa lepše...


Opise i slike smeštaja u Nikitiju možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 85/100

Ocena plaže: 75/100

Parking: Proširenje pored magistrale/Poranite ujutru jer je broj mesta ograničen

Autor: www.letougrckoj.com


Tags: Koviou Beach, Plaža Koviou, Koviou Beach nikiti, Koviou Beach sitonija, Koviou Beach halkidiki, Plaža Kovi, Kovi plaža, Kovi plaža sitonija, Kovi plaža Nikiti, Kovi plaža Halkidiki, Koviou Beach parking, Kovi plaža parking, Koviou Beach slike, Koviou Beach opis, Koviou Beach iskustva, Koviou Beach utisci, Kovi plaži slike, Kovi plaži opis, Kovi plaži iskustva, Kovi plaži utisci, Koviou Beach za decu, Koviou Beach deca