Karidi plaža Sitonija Vurvuru, Sitonija

Plaža Karidi u blizini Vurvurua na Sitoniji

Dragi Roditelji sa malom decom, što ste čitali knjiga na plažama, čitali ste, što ste se odmarali zavaljeni u ležaljci uz zvuke talasa, odmarali ste se, što ste obilazili plaže po Skijatosima, Lefkadama, Kefalonijama i Mikonosima, obilazili ste. Sada je došlo vreme za Karidi plažu, od milošte zvanu Dečija plaža. Da se razumemo, nije to ništa loše, o contre ovo je jedna sasvim posebna dimenzija grčkog turizma.

Plaža Karidi je mala peščana, plitka prirodna uvala, sa bistrom vodom idealna da se deca u njoj brčkaju do mile volje. Bukvalo je kao jedan veliki dečiji bazen, a na kopnu je sitan pesak, kao stvoren za pravljenje zamkova, utvrđenja ili putne infrastrukture. Ovde naravno nema predaha za roditelje, već u stilu merkata motre na svoje mališane.
Osnovne karakteristike plaže Karidi

  1. Peščana plaža
  2. Najpopularnija plaža na Sitoniji kod roditelja sa malom decom
  3. Ne postoji bar na plaži samo mala kantina
  4. Ne prevelik broj parking mesta

Shvatajući da je plaža Karidi po svojim prirodnim odlikama idealna za decu, predusetljivi grčki domaćini nisu želeli da je opterećuju plažnim barovima i mobilijarom, jer su računali da će roditelji, ti divni ljudi, doneti sa sobom po minimum 5 kesa i torbi igračaka, dušeka, šlaufa i hrane, te da ne bi bilo dovoljno mesta da tu budu i ležaljke.Takođe, kako deci ne trebaju ležaljke, jer ih ne drži mesto, a roditelji neće stići da se na njima odmore ni pet minuta, zaključeno je da ne postoji potreba za istima. Samo su diskretno sa strane plaže ostavili mali kombi u kome možete kupiti neki sendvič ili osvežavajući napitak, naravno pod uslovom da ga već niste poneli.
Oprez prilikom parkiranja zbog peščane podloge

Ukoliko na plažu Karidi dolazite automobilom, treba napomenuti da postoji ograničen broj parking mesta pa ne bi bilo loše poraniti i požuriti sa dolaskom. Parking je odmah iznad plaže, među borovima, a podloga je peščana. Može se desiti neiskusnim vozačima ili onima sa lošijim gumama, da se zaglave u pesku (sličan je utisak kao zaglavljivanje u snegu, ne pitajte kako znam).Šampionsku titulu za najpopularniju plažu za roditelje sa malom decom, već godinama unazad osvaja upravo plaža Karidi. Možda će neki slučajni prolaznik-namernik koji dođe neobavešten na ovu plažu u nameri da uživa u zvuku talasa, biti neprijatno iznenađen, ali za nas otporne na sve jačine i kombinacije zvukova i frekvencija ovo će biti pravo mesto da uživamo u porodičnom letovanju.


Opise i slike smeštaja u Vurvuruu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 75/100

Parking: Besplatan u blizini plaže, među borovima. Vodite samo računa da se ne zaglavite u pesku.

Autor teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Karidi plaža, plaža Karidi, Karidi plaža Sitonija, Karidi Sitonija, Karidi plaža Vurvuru, Karidi beach, Karidi plaža Vourvourou, Karidi plaža slike, Karidi slike plaže, Karidi plaža utisci, Karidi plaža iskustva, Karidi plaža opis, Karidi plaža tekst, Karidi plaža informacije, Karidi plaža parking, Karidi plaža deca, Karidi plaža za decu, Karidi plaža sa decom