Kalogria plaža Sitonija Nikiti, Sitonija

Kalogrija plaža na Sitoniji

Rano jutro, vi locirani negde na severu Sitonije ili u njenoj okolini, tek razbuđeni, oko vas deca skakuću živahno i nestrpljivo kao da imaju baterije koje se tri puta brže pune od vaših. Naravno prvo što ćete pomisliti je šta ćete doručkovati, a odmah zatim i gde ćete na plažu? Kako bi Vam olakšali ovu drugu dilemu predstavljamo Vam plažu, koja nije preterano čuvena, ni poznata, a ima sve što treba da ima jedna fantastična plaža.

Kada god dođete na plažu Akti Kalogria, vi ste dobrodošli, ne treba Vam posebna priprema. Parking odmah do plaže, plaža sa sitnim peskom, prirodan hlad borova, voda mirna i prozirna. Idealna za sve uzraste od 1 do 101 godine. Ovde nećete pozirati za slikanje, već ćete bukvalno uživati svim čulima. Ovde se poštuje samo jedno pravilo, uživajte u onome što nam je priroda nesebično podarila i čuvajmo to od uništenja.
Akti Kalogija se zapravo sastoji iz tri dela koji su po kvalitetu maltene identični, jedino ih razlikuje sadržaj koji pružaju. Skroz desni deo kada gledate ka moru se zove Isla Beach i on je najmanji i na nje njemu se nalazi mali bar sa ležaljkama. U sredini je deo sa najvećim brojem ležaljki, tako da možemo da kažemo najkomercijalniji deo, dok je po mom mišljenju deo sa leve strane najlepši, ali sa malim brojem ležaljki.
Srednji i veli deo razdvaja mali stenoviti sprud, na kome se možete čvariti na suncu poput guštera, a predveče možete sesti kao u nekoj ugaonoj garnituri, ćaskati, uz zvuke talasa i piti Mitos.
Ostrvce na nekih 150 metara od obale ostavi će Vam utisak kao da ste u nekom lepo osmišljenom akva parku. Ukoliko ne doplivate do njega, popnete se, mašete ka obali, kao da i niste bili ovde, zato šta čekate pravac ka autentičnom morskom uživanju i plaži Akti Kalogria!

A kada dođe oluja, tutanj.....
Opise i slike smeštaja u Nikitiju možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 80/100

Parking: Besplatan

-

Autor: NS


Tags: Kalogria, Kalogria plaža, Kalogria plaža Sitonija, Kalogria plaža Nikiti, plaza Kalogrija, plaza Kalogrija sitonija, plaza Kalogrija nikiti, Kalogrija plaža slike, Kalogrija plaža opis, Kalogrija plaža informacije, Kalogrija plaža iskustva, Kalogrija plaža utisci, Kalogrija sa decom, Kalogrija plaža za decu, Kalogrija plaža deca, Kalogria plaža parking