Fteri plaža Kefalonija Kefalonija

Fteri plaža na Kefaloniji

Fteri plaža se nalazi na Kefaloniji, nedaleko od mesta Zola. U pitanju je divlja, egzotična plaža koju krasi beličasti šljunak, kristalno čisto more, i idilično okruženje koje čine krečnjačke stene.

Takođe, na maloj udaljenosti od obale nalazi se visoka litica sa koje oni najodvažniji mogu da zarone u tirkizne vode Jonskog mora. Ovde vas čeka ambijent kao sa razglednice, pa i ne čudi što je po mnogim anketama i u turističkim vodičima, Fteri plaža proglašena za najlepšu plažu čitave Kefalonije.
Kako stići na Fteri plažu

Razlog zbog kojeg ova plaža zadržava svoju prirodnu lepotu, verovatno leži u činjenici da do nje nije moguće stići automobilom, te je posećuje mnogo manji broj ljudi, od onoga što bi bilo očekivano.
Kako peške stići na Fteri plažu

  • Šetnja traje 40-50 minuta

Do Fteri plaže možete doći pešice, planinskom stazom, a ova šetnja traje 40-50 minuta. Automobil ostavljate na kraju puta, a dalje morate pratiti zelene i crvene tačke koje se nalaze na stenama. Staza je za one najupornije, ali nije previše zahtevna. Ipak, u pojedinima delovima čekaju vas strme padine, a duž puta ima i dosta sitnog rastinja i trnja, pa bi za ovaj poduhvat bilo poželjno imati čvrstu obuću.
Na Fteri plažu možete stići i taksi brodićem iz mesta Agia Kiriaki

  • Taksi brodić nije jeftin i polazi iz mesta Agia Kiriaki. Potrebna je rezervacija u špicu letnje sezone.
  • Ukoliko nemate rezervaciju može se desiti da pričekate nekih 1-2 sata na prevoz.
  • Prilikom odlaska na plažu dogovarate se sa "vozačem" kada ćete se vratiti sa plaže i taj termin obično nije moguće menjati.

U povratku naravno treba ići uzbrdo, pa i tu treba biti posebno opezan. Ako ne želite, ili niste u mogućnosti da se upustite u ovu avanturu pešačanja, informacija koja će vas sigurno obradovati je ta da postoji i mnogo lakši način da se stigne Fteri plažu. A to je taksi čamcem iz mesta Agia Kiriaki, kome treba 10-ak minuta vožnje da stigne do ovog prelepog zaliva.
Fteri plaža nema nikakvih sadržaja, tako da ponesite suncobrane, piće, hranu, a preporučljivo je i šunjalice za vodu

Na Fteri plaži koja se sastoji iz dva dela, nema nikakvih sadržaja, tako da sve što vam treba za dan proveden ovde, poput hrane i vode, morate poneti sa sobom.
Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.

Pristupačnost za decu: 35/100

Ocena plaže: 98/100


Parking: Na plažu nije moguće stići automobilom.

-

Autor: www.letougrckoj.com


Tags: Fteri, Fteri plaža, Fteri plaža Kefalonija, Fteri Kefalonija, Fteri plaža slike, Fteri slike, Fteri slike plaže, Fteri plaža opis, Fteri plaža informacije, Fteri plaža utisci, Fteri plaža iskustva, Fteri plaža kako stići, Fteri plaža taksi brod, Fteri plaža brodić, Fteri plaža brod taksi, Fteri plaža peške, Kako stići na Fteri plažu, Kako peške stići na Fteri plažu