Emplisi plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Emplisi plaža na Kefaloniji

Emplisi plaža locirana je na krajnjem severu Kefalonije, na oko 1,5 km od plaže mesta Fiskardo. Ono što će vam prvo zapasti za oko na Emplisi plaži je njena prirodna lepota, kako samog mora koje je toliko čisto da je prozirno i do 15 metara od obale, tako i okruženja koje čine čempresi i masline koji se ''spuštaju'' gotovo do samog mora.
Osnovne karakteristike plaže Emplisi

  1. Šljunkovita plaža sa sitnim peskom u moru;
  2. Često je na plaži velika gužva pogotovo u špicu letnje sezone;
  3. Na krajevima plaže (sa leve i desne strane) se nalaze kamene ploče koje su idealno mesto za sunčanje uz zvuke talasa;
  4. Boja mora je fascinantna;
  5. Na ovoj plaži nema sadržaja;
  6. U blizini ove plaže postoji restoran;
  7. Postoji veliki problem sa parkingom, odnosno nedostatkom istog u špicu sezone.

Emplisi plaža je prekrivena šljunkom, a na njenim krajevima su kamene ploče koje takođe mogu poslužiti posetiocima kao mesta na kojima mogu ostaviti svoje peškire. Kao kontrast obali po ulasku u more sačekaće vas sitan pesak, tako udoban i mekan za stopala, da ćete poželeti neko vreme samo da stojite ili sedite u plićaku. Uz sve to, nekoliko nijansi plave boje mora će vas potuno očarati, pa ćete možda u nekom trenutku pomisliti da ste na nekom karipskom ostrvu.
Na ovoj plaži nema sadržaja, pa je potrebno sa sobom poneti sve neophodno za dan proveden u sunčanju i kupanju. Nažalost, u ponudi nema iznajmljivanja opreme za ronjenje, što bi zasita bilo fantastično s obzirom na neobičan morski reljef i živi svet koji se može videti po vodom Emplisi plaže. Ipak, ako imate običnu masku i disaljku i to će poslužiti.
U blizini ove plaže postoji restoran, kao i parking koji se obično napuni tokom sezone već u pre podnevnim satima, pa je poželjno da na ovu plažu dođete što ranije. Za više sadržaja potrebno je otići do obližnjeg mesta Fiskardo.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 86/100

Parking: Postoji veoma mali parking kod plaže koji se brzo popuni, pa se kao alternativa za parking koristi put koji vodi do plaže.


Tags: Emplisi, Emplisi plaža, Emplisi plaža Kefalonija, Emplisi Kefalonija, Plaža Emplisi, Plaža Emplisi Kefalonija, Emplisi plaža slike, Emplisi slike plaže, Emplisi plaža utisci, Emplisi plaža iskustva, Emplisi plaža opis, Emplisi plaža informacije, Emplisi plaža tekst, Emplisi plaža mapa, Emplisi plaža parking, Emplisi plaža sa decom, Emplisi plaža za decu, Emplisi plaža deca, Emplisi plaža Fiskardo, Emplisi Fiskardo