Ai Helis plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Ai Helis plaža na Kefaloniji

Ai Helis plaža važi za jednu od najpopularnijih na čitavoj Kefaloniji. Udaljena je oko 2 km od mesta Svornata, odnosno 4 km od ostrvskog aerodoma "Anna Pollatou". Iako veoma posećana ovo nije jedna od onih plaža gde će vas sačekati nesnosne gužve, gde ćete morati da tražite mesto za svoj plažni mobilijar.

Ipak, tokom špica sezone zna da bude dobro popunjena radoznalim turistima, a razlog više da je posetite u pre podnevnim satima je činjenica da ima mali parking, pa ako želite da zaumete mesto na istom, obavezno poranite.
Osnovne karakteristike Ai Helis plaže

  1. Peščana plaža sa veoma plitkom vodom;
  2. Ai Helis plaži nema prirodnog hlada;
  3. Veoma mali parking, a do plaže mora da se pešači min 500 metara;
  4. Postoji kantina/bar gde možete iznajmiti ležaljke i suncobran.

Ai Helis plažaje podeljena na dva dela, a karakteriše je čista prozirna voda mora. U delu gde se turistima nude ležaljke i suncobrani obično ima više ljudi, a tu su i bar i kafić, kao i tuševi. Drugi deo plaže je bez sadržaja. Na Ai Helis plaži nema prirodnog hlada, pa se dobro opremite, ako nemate nameru da iznajmite ležaljke i suncoibrane.
Levi deo plaže je prekriven peskom, i odvojen stepenicama od desnog dela, koji je miks peska i stena. Za one koji nešto slabije plivaju, kao i za porodice sa decom važna informacija glasi da je ovde plićak prilično dugačak, a zbog toga je i more nešto toplije nego na drugim plažama na Kefaloniji.
Iako nema organizovanih sadržaja za sportove na vodi, ovde posetioci, zbog pomenutog dugačkog plićaka, često upražnjavaju raznovrsne zabave sa loptom u moru (odbojka, reketi i drugo…). Uz to, interesantna formacija stena u moru se nalazi na levoj strani plaže, pa će ovde ljubitelji podvodnih lepota naročito uživati.
Na putu do ove plaže budite oprezni i polako vozite. Čeka vas uzak put, gde se često vrlo teško mimoilaze dva vozila, pa će vam i strpljenje i vozačka veština biti maksimalno potrebni. Na kraju ovog puta se nalazi već pomenuti mali parking, a posle njega vas čeka spuštanje na plažu. Ili strmom stazom ili stepenicama. Pogled sa ove plaže pruža se na susedni Zakintos.


Opise i slike smeštaja na Kefaloniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 80/100

Ocena plaže: 71/100

Parking: Parking je veoma mali i udaljen 500 metara od plaže, što podrazumeva pešačenje (nizbrdo/uzbrdo).

Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Ai Helis, Ai Helis plaža, Ai Helis beach, Ai Helis plaža Kefalonija, Ai Helis Kefalonija, Ai Helis beach Kefalonia, Ai Helis plaža slike, Ai Helis slike plaže, Ai Helis plaža utisci, Ai Helis plaža opis, Ai Helis opis, Ai Helis utisci, Ai Helis iskustva, Ai Helis plaža iskustva, Ai Helis informacije, Ai Helis plaža informaicje, Ai Helis mapa, Ai Helis gde je, Ai Helis Argostoli, Ai Helis karakteristike