Agios Thomas plaža Kefalonija Ostrvo Kefalonija

Agios Thomas plaža na Kefaloniji

Agios Thomas plaža nalazi se na jugu Kefalonije, u blizini mesta Karavados, pa je mnogi zbog toga zovu još i Karavados plaža. Inače, ime je dobila po maloj kapeli koja je locirana na brdu, tik iznad plaže.

Ova živopisna plaža nudi neverovatno mekani pesak i kristalno čistu boju mora. Agios Thomas plaža je podeljena na dva dela koja razdvaja jedna litica. Manja plaža ima tavernu, a na većoj se nalazi bar koji nudi gostima ležaljke i suncobrane, a tu je i kabina za presvlačenje.
Osnovne karakteristike plaže Agios Thomas

  1. Plaža sa neverovatno mekanim peskom.
  2. Odlična destinacija za porodice sa decom.
  3. Dubina postepeno raste što je idealno za decu.

Agios Thomas plaža je odlična destinacija za porodice sa decom, ali i za one koji vole plivanje i ronjenje. Dubina postepeno raste što je idealno za decu, ali ako ovde dolazite tokom špica sezone, kada zna da bude velika gužva, potrebno je mališane uvek držati na oku.
Agios Thomas plaža je odlična destinacija za porodice sa decom

Uz to, ovaj mali raj na Kefaloniji ima i dobar broj podvodnih ostrvaca i pećina, a sve to je veoma lepo vidljivo zahvaljujući apsolutno čistoj vodi. Uz to, more je ovde poprilično toplo, a okolne stene mame i na skakanje sa istih, pa ovde svako može da nađe zabavu po volji.
Da biste došli do Agios Thomas plaže, morate se spustiti prilično strmim putem, gde ćete doći prvo do malog parkinga (koji je tokom većeg dela sezone uglavnom pun), a zatim postoji put do plaže koji može biti klizav, posebno u mokrim japankama, pa budite na oprezu i preporuka je da imate čvrstu i suvu obuću.

Parkiranje na plaži Agios Thomas

Ukoliko Agios Thomas plažu posećujete u špicu letnje sezone, preporučuje se da se parkirate pokraj puta koji vodi do nje, jer zapravo pravog parkinga nema. Srećom na plaži nema prevelike gužve, tako da nećete imati problema prilikom pronalaženja parkinga.


Opise i slike smeštaja u Karavadosu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 77/100

Parking: Preporučuje se da se parkirate pokraj puta koji vodi do plaže, jer zapravo pravog parkinga nema.

Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Agios Thomas, Agios Thomas plaža, Agios Thomas plaža Kefalonija, Agios Thomas Kefalonija, Plaža Agios Thomas, Agios Thomas slike, Agios Thomas slike plaže, Agios Thomas plaža slike, Agios Thomas utisci, Agios Thomas iskustva, Agios Thomas opis, Agios Thomas informacije, Agios Thomas plaža deca, Agios Thomas plaža za decu, Agios Thomas plaža sa decom, Agios Thomas plaža za roditelje, Agios Thomas parking, Agios Thomas plaža parking, Agios Thomas plaža mapa, Agios Thomas kako stići, Agios Thomas beach, Agios Thomas beach Kefalonia